Site icon Блог за врати

Входни външни врати

Особености в работата на външните врати

Външните условия са пречка при избора на външни врати. При необходимост от подобна подмяна при къща, това е наистина ключова особеност. Специални изисквания се налагат върху естетическите и практическите им характеристики. Дъждът и снегът не трябва да валят пряко върху тях и не бива крилата им да се загряват от слънчевите лъчи в летните горещини.

Конденз по външните врати

Натрупването на мокри капки може да се види на облицовките, дръжките, дупките и вътрешната страна на външните изолирани врати. Защо възниква това явление? Стоманата, от която са изработени вратите, има висока топлопроводимост. Тя е почти триста пъти по-висока от топлопроводимостта на дървото. При охлаждане металът се превръща в проводник на студа. Появява се замръзване. Основната причина за конденз на вратата е разликата между температурата в къщата и отвън. „Студените мостове“ се образуват от рамката на вратата, ребрата и други детайли, въпреки използването на материал за топлоизолация. Кондензът влияе отрицателно върху състоянието на вратата, така че има повод да се притеснявате как да го предотвратите.

2 начина за предотвратяване на конденза 

Проблемът с острата кондензация не е типичен за региони с ниска влажност на въздуха и липса на замръзване. Например в Сочи или Анапа много рядко температурата пада до нулата. Що се отнася до районите, в които зимата е сурова, а есента и пролетта са дъждовни, е важно да се предприемат периодични грижи за предотвратяване на събирането на влага по вратите. В противен случай може да срещнете дълбока метална корозия. Отначало влагата се натрупва на места, където оцветяването е трудно и в резултат целият продукт може да ръждяса.

За да избегнете кондензация, можете да направите следното:

Нека разгледаме по-отблизо всеки метод. В първия случай, на входа от улицата, ще бъдете посрещнати от стоманена врата. Отваряйки я, попадате в студен вестибюл, който трудно би се отоплявал. Дълбочината му би следвало да бъде поне един метър, за да няма отражение за другите стаи. Следва врата от дърво или пластмаса, където влизате в гостната, която вече е по-топла.

Във втория случай, веднага щом отворите входата стоманена врата с термична граница и добър изолационен пълнеж, веднага се озовавате в жилищното пространство, което по никакъв начин не страда от липса на достатъчно отопление.

Сами виждате, че входната врата е най-важна за добрата и топла атмосфера в домовете. Погрижете се да си изберете качествена, за да се чувствате уютно и преди всичко топло през зимата.

Exit mobile version